x

Historik

TREC stammer fra Frankrig, hvor ideen med TREC er at uddanne ryttere som en form for rideguides, der kunne begå sig på en hensynsfuld og sikker måde i naturen.

 

TREC stammer fra Frankrig, hvor der er en udbredt rideturisme med uddannede guider. Disse guider skabte konkurrenceformen TREC, hvor der fokuseres på de færdigheder, guiderne skal bruge, når de rider med turister i naturen: Evnen til at finde vej, veluddannede og let kontrollerbare heste, der kan rides i et tempo, der passer til terrænet og som kan forcere de mange naturlige forhindringer, man kan møde i terrænet – med samarbejdet mellem rytter og hest som den absolutte drivkraft i disciplinen.

TREC kom til Danmark i 2012 som en breddeaktivitet og blev i 2015 Dansk Ride Forbunds nyeste disciplin: TREC.

TREC reglementet er baseret på det internationale TREC reglement, som laves af FITE, Den internationale Hesteturismes Hovedorganisation (Féderation Interntionale de Tourism Equestre). Siden 1975, hvor FITE blev dannet, har organisationen stået for stævner på internationalt plan, mens nationale stævner laves af medlemslandenes organisation efter nationale reglementer i lighed med DRFs TREC reglement. De nationale regler for TREC kan derfor variere fra land til land – og i Danmark kan der rides TREC på alle niveauer, fra begynderklasser med trækker til klasser af international sværhedsgrad.

Betydning:                                                                 

International TREC Forbund/FITE
Féderation Internationale de Tourism Equestre

Naturridtskonkurrence/ TREC 
Techniques de Randonnee Equestre de Competition               

Orienteringsfase / POR
Parcours d´Orientation de Régularité

Gangartsfase / MA
Maîtrise des Allures

Forhindringsfase / PTV
Parcours enTerrain Varié

 
 
    

Dansk Ride Forbund
Brøndby Stadion 20
DK-2605 Brøndby 
Tlf. 4326 28 28
           

Man-tors: 8:00-16:00
Fre: 8:00-14:00
Personlige henvendelser kun efter forudgående aftale
info@rideforbund.dk
Find medarbejder

DRF Go!
Equipe
Privatlivspolitik
RSS                    

 

Samarbejdspartnere: Team Danmark
Protetor

Sponsorer:                                                                                                                          -