x

Prøveafholdelse

Det er kun klubber og distrikter under Dansk Ride Forbund, der kan afvikle ryttermærkeprøver. Til prøverne skal der altid benyttes en af forbundets ryttermærkedommere. Læs nedenfor hvordan klubben kan arrangere selve ryttermærkeprøve afholdelsen.

For at afvikle ryttermærkeprøver skal I have bestilt en ryttermærkedommer i god tid. Efterfølgende skal I skal også bestille prøvesæt til eleverne. Prøvesættene skal bestilles via bestillingsformularen her på siden. Prøvesættene vil blive tilsendt ryttermærkedommeren direkte. 

I undervisermappen er der i afsnittet om prøveafvikling nærmere beskrevet, hvilke krav der stilles til klubben i forbindelse med prøveafvikling. Det anbefales derfor at nærlæse dette afsnit i forbindelse med planlægningen af prøven.  

Det er en stor hjælp for ryttermærkedommerne og tidsbesparende på dagen, hvis eleverne til ryttermærke 4 på forhånd har bestået rideprøven. Har rytterne ikke haft mulighed for at aflægge prøven til et stævne, kan der med fordel arrangeres en "rideprøve"/stævne aften hjemme i klubben, hvor eleverne kan aflægge rideprøven hos en autoriseret dommer. Hvis prøven aflægges hos en autoriseret dommer skal benyttes de disciplinblanketter, der kan hentes under "Konkurrencemærker" . Skal rideprøven aflægges hos ryttermærkedommere skal rideprøve blanketterne nedenfor udskrives.

Antallet af dommere afhænger af deltagerantal. Nedenfor er angivet retningslinier herfor:

 

Ryttermærkeprøve 1 Maks. 10 elever pr. dommer
Ryttermærkeprøve 2  Maks. 10 elever pr. dommer 
Ryttermærkeprøve 3  Maks. 12 elever pr. dommer 
Ryttermærkeprøve 4 uden aflæggelse af rideprøve* Maks. 12 elever pr. dommer 
Ryttermærkeprøve 4 med aflæggelse af rideprøve* Maks. 8 elever pr. dommer
Ryttermærkeprøve 5 Maks. 12 elever pr. dommer

*Til Ryttermærke 4 skal deltageren op i tre prøver en teoretisk, en praktisk og en rideprøve. Den teoretiske og den praktiske aflægges hos ryttermærkedommeren. Rideprøven kan aflægges i enten dressur eller spring hos ryttermærkedommeren eller inden selve ryttermærkeprøven ved et stævne hos en autoriseret dommer i dressur, spring, military, distance eller voltigering. Læs mere om ryttermærke 4

Downloads:
Tjekliste ved prøveafholdelse (pdf)

Dressur rideprøve hos RM dommer (pdf)
Spring rideprøve hos RM dommer (pdf)

Links:
Ryttermærkedommere (Go!)

 
 
    

Dansk Ride Forbund
Brøndby Stadion 20
DK-2605 Brøndby 
Tlf. 4326 28 28
           

Man-tors: 8:00-16:00
Fre: 8:00-14:00
Personlige henvendelser kun efter forudgående aftale
info@rideforbund.dk
Find medarbejder

DRF Go!
Equipe
Privatlivspolitik
RSS                    

 

Samarbejdspartnere: Team Danmark
Protetor

Sponsorer:                                                                                                                          -