x

Thomas Sandgaard

Thomas Sandgaard startede sin ridekarriere med at ride på sin morfars køreheste, men han skulle snart blive rigtig bidt af sporten, og i dag er han en af Danmarks bedste springryttere. I 2006 vandt Thomas Sandgaard 3 Nations Cup sejre på hesten Anima, og parret var ligeledes med på det hold, der vandt Nations Cup for første gang i Danmark.

 
Foto: Thomas Sandgaard/Amarone 2013

Det er i årenes løb blevet til adskillige sejre i Grand Prix for den midtjyske rytter, og det især på hestene Anima, Rubber Ball og Amarone, ligesom det er blevet til adskillige sejre ved DM for hold. I 2010 vandt Thomas Sandgaard det jyske mesterskab og i 2011 kunne springrytteren hænge sin første individuelle DM guldmedalje om halsen. 2013 har indtil videre tegnet til at være et rigtig godt sportsår for Thomas Sandgaard, hvor det bl.a. er blevet til en 3. plads for hold Ved CSIO i Parken samt en 4. plads ved dette års DM. Nu satses der stort på det forestående EM, hvor målsætningen er at komme i top 25.

Navn: Thomas Sandgaard

Fødselsdato: 31. maj 1975

Job: Sivebækgaard

Civil status: Bryllup på vej

5 bedste nationale resultater: Dansk mester i springning individuelt og for hold samt jysk mester.

5 bedste internationale resultater: Nations Cup sejr Barcelona, Nations Cup sejr København, Championat Hamburg Spring Derby 3. plads, Neumünster Grand Prix 3. plads, adskillige Nations Cup og Grand Prix sejre og placeringer.

Hvornår startede du med at ride? Jeg startede med at ride hos min morfar, der havde køreheste. Efterhånden blev det mere konkurrenceorienteret, og kombinationen af at have med dyr at gøre og konkurrencemomentet fangede mig.

Ridtet du aldrig glemmer? Det var en fantastisk oplevelse, da jeg var med holdet i Barcelona, og jeg med Rubber Ball red den afgørende 0 runde, der gav os sejren i Barcelona og dermed adgang til Super Ligaen. Ligeledes var det også en fantastisk oplevelse, da jeg med Anima red over målstregen i Bernstorffsparken, efter endnu en afgørende 0 runde. Det var en fantastisk stemning, da det var første gang, Danmark vandt en Nations Cup i Danmark.

Hvad er en god hest for dig? En god hest er for mig en talentfuld springhest, der har god indstilling, og som jeg kan mærke gerne vil gøre et godt job for sin rytter, når den går på banen.

Dine heste og fakta på dem:
Amarone
11 års hingst efter Arpeggio/Potsdam. Er i øjeblikket min tophest, han har masser af international kvalitet.

Qualitvie
13 års hingst efter Quick Star/Sandro. Qualitive har jeg haft, siden han var 2 år gammel, så at ride ham er lige som at tage en par gode gamle sko på. Han er min speedhest op til 145 m.

De Semilly Edition
6 års vallak efter Diamant de Semilly. Semely er en af mine talentfulde ungheste heste, som jeg forventer en del af de næste år.

Bedste oplevelse i dit liv? Det er helt klart at være blevet far til mine 2 fantastiske børn: Josefine og Mads-Emil.

Mest betydningsfuld person i dit liv og hvorfor? Det er helt klart Ditte og vores 2 børn, de betyder alt for mig.

Hvad sker der i dit fritids-/privatliv? Jeg har ikke så meget fritids-/privatliv, men når der er mulighed for det, er jeg sammen med min familie. Vi tager gerne på ferie, når muligheden byder sig, og ellers vil jeg gerne spille lidt golf eller tage på fisketur eller til fodbold.

Din livsfilosofi: Behandl andre mennesker, som man gerne selv vil behandles.

Dit motto: Always look on the bright side of life.

Hvad er dit største mål i livet? Jeg vil gerne have succes med det, jeg arbejder med, og opnå de mål jeg sætter mig undervejs.

Din største drøm? Jeg er meget tilfreds med mit liv, har en dejlig familie der bakker mig op og sætter stor pris på at kunne kombinere fritid og arbejde.

Sportslige målsætninger for de næste år? Jeg har som mål at komme i top 25 ved dette års EM og dermed få adgang til finalen. I de kommende år er målet fortsat at være med på internationalt topplan, hvor jeg bl.a. går efter VM 2014.

Hjemmeside: www.sivebaekgaard.com

Sponsor: Brogaarden

(Opdateret august 2013)

 
 
    

Dansk Ride Forbund
Brøndby Stadion 20
DK-2605 Brøndby 
Tlf. 4326 28 28
           

Man-tors: 8:00-16:00
Fre: 8:00-14:00
Personlige henvendelser kun efter forudgående aftale
info@rideforbund.dk
Find medarbejder

DRF Go!
Equipe
Privatlivspolitik
RSS                    

 

Samarbejdspartnere: Team Danmark
Protetor

Sponsorer:                                                                                                                          -