x

Snart lyder startskuddet til DRF Kæpheste Cup

af  Julie Servé Regtved
Fra marts til september 2020 løber den nye turnering DRF Kæpheste Cup for første gang af stablen, og der er lagt op til en vaskeægte bredde-turnering for børn og unge i alderen 4-16 år – både dem, der allerede er en del af ridesporten, og dem, der endnu ikke er. Skal du/I være med?


(Foto: Kæphestekonkurrence på Store Hestedag 2019)

Interessen for kæpheste boomer blandt børn og unge, og derfor igangsætter Dansk Ride Forbund i starten af 2020 DRF Kæpheste Cup med kvalifikationer fordelt rundt i landet og en stor finale i september med op til 400 deltagere. 

Dét skal du vide om DRF Kæpheste Cup
DRF Kæpheste Cup afvikles i disciplinerne dressur, spring og ponygames, og da man må stille op i så mange discipliner, man vil, er der rig mulighed for at få prøvet kræfter med en masse skægge øvelser og udfordringer.

Cuppen henvender sig til børn i alderen 4-16 år og er inddelt i tre aldersgrupper for at sikre fair konkurrence; 4-7 år, 8-12 år og 13-16 år. For aldersgruppen 4-7 år indgår der ikke et konkurrenceelement, men der trækkes i stedet lod om deltagelse i finalen. I de to øvrige aldersgrupper skal man minimum have deltaget i to kvalifikationsstævner for at kunne kvalificere sig til finalen, og det er gennemsnittet af ens to bedste resultater, der tæller. Alle deltagere i kvalifikationerne modtager et diplom eller en roset, og i den store finale uddeles der både flotte finalerosetter og præmier til vinderne. Finalen har plads til 400 deltagere fra hele landet og bliver afholdt i løbet af september 2020.

Det unikke ved DRF Kæpheste Cup er, at det ikke kræver medlemskab af en rideklub at deltage.

"Tanken bag at åbne op for ikke-medlemmer er at forsøge at skabe et rum, hvor alle med interesse i kæpheste og/eller rigtige heste kan være med – uanset om man er medlem af en klub eller ej. Vi synes, det er vigtigt, at vi som forbund har for øje at inkludere alle, der har lyst til at være en del af ridesporten på den ene eller anden måde, og det betyder, at vi må tænke i nye baner” siger Generalsekretær i Dansk Ride Forbund, Morten Schram Rodtwitt.

Har du lyst til at deltage? Så hold øje med DRF Go!, hvor stævnerne vil blive slået op løbende.

Klubberne som bindeled
Kvalifikationerne afholdes af klubber under DRF, og målet er, at der afholdes kvalifikationer i alle distrikter, så cuppen når så bredt ud som muligt. Alle klubber kan afholde to kvalifikationsstævner pr. sæson, og disse kan med fordel afholdes i forbindelse med allerede planlagte ridestævner i klubberne, så det kræver altså ikke en masse ekstra planlægning fra klubbernes side. Tilmeldelse vil som normalt foregå via DRF Go!.

Skal jeres klub afholde kvalifikationsstævne(r)? Så send en mail til bredde@rideforbund.dk hurtigst muligt.

Rabat på kæpheste og tilbehør
Har man lyst til at investere i sin egen kæphest (eller måske flere) og diverse tilbehør, kan man med fordel besøge legehjulet.dk, som Dansk Ride Forbund pr. 1/1-2020 har indgået samarbejdsaftale med. Aftalen betyder, at alle kunder, som benytter rabatkoden ’DRF Kæpheste’, kan få gratis fragt til nærmeste pakkeshop, når de køber deres kæpheste. Da aftalen træder i kraft allerede ved årsskiftet, er der altså rig mulighed for at kunne både groome og træne sin kæphest til den helt store guldmedalje inden turneringens start i marts.

'DRF Kæphest' på Facebook
Er det svært at vente helt til marts med at få kæphest tæt ind på livet, kan både deltagere og klubber allerede nu gå ind og blive en del af kæpheste-fællesskabet ved at følge den nye DRF-side ’DRF Kæphest’ på Facebook. Her vil der løbende blive delt informationer om disciplinen, stævner, tips og tricks og meget mere. Følg siden her.

Tankerne bag cuppen
Dansk Ride Forbund ser DRF Kæpheste Cup som et godt bidrag til både ridesporten, foreningslivet og bevægelse for børn og unge i hverdagen, og vi mener, at den vil have stor gavn for breddesporten, klubber, børn/unge og forældre, idet det ikke kræver store økonomiske ressourcer at deltage. Generalsekretær i Dansk Rideforbund, Morten Schram Rodtwitt uddyber:

”På den korte bane ønsker Dansk Ride Forbund at understøtte klubdriften i medlemsklubberne ved at tilbyde Cuppen som en aktivitet, der kan generere både ny interesse og omsætning. På den lange bane ønsker vi at skabe interesse for ridesporten hos dem, der ikke kender os i forvejen, og dermed øge vores medlemstal. Kæpheste-aktiviteten rummer både et rekrutteringsperspektiv for nye pony-/hesteryttere - med mulighed for at introducere f.eks. ponygames mv. til kæphesterytterne - men kan også være en selvstændig aktivitet, hvortil der ikke nødvendigvis behøver at være en transition til ”rigtige heste” - mulighederne er mange.”


Læs mere om DRF Kæpheste Cup her.


Læs mere om retningslinjerne for cuppen her.


10-12-2019
 
 
    

Dansk Ride Forbund
Brøndby Stadion 20
DK-2605 Brøndby 
Tlf. 4326 28 28
           

Man-tors: 8:00-16:00
Fre: 8:00-14:00
Personlige henvendelser kun efter forudgående aftale
info@rideforbund.dk
Find medarbejder

DRF Go!
Equipe
Privatlivspolitik
RSS                    

 

Samarbejdspartnere: Team Danmark
Protetor

Sponsorer:                                                                                                                          -