x

Cathrine Dufour gav Tyskland kamp til stregen og høstede bronze i Grand Prix Special

af  Julie Servé Regtved
Torsdag aften blev der redet dressur på højeste niveau ved EM i Rotterdam, da den første individuelle klasse – Grand Prix Special – blev afviklet. Tyskland var skræmmende stærke som altid, men Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy vandt bronze og beviste for alvor, at parret hører hjemme i den absolutte top.Bronze til Cathrine og Cassidy
Kl. 20.50 torsdag aften red Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy på banen i Grand Prix Special – og det var intet mindre end magisk at se på. Parret gled ubesværet gennem programmet og høstede 8- og 9-taller i massevis samt et enkelt 10-tal i netop den 1’er-serie, der kostede dem adskillige point i tirsdagens holdkonkurrence. Deres fantastiske ridt imponerede forståeligt nok dommerne og sikrede dem 81,337% samt en bronzemedalje efter hhv. Dorothee Schneider på Showtime FRH med 85, 456% og den regerende dronning af dressur, Isabell Werth, på Bella Rose, der endte på hele 86,520%. 
’Han var sindssygt god i dag. Personal best med 81,3%, tror jeg den endte på. Det er fuldstændig vildt, så i dag kunne vi ikke have gjort mere. Han var så fin, og jeg er så mega stolt af ham’ udtalte en glad Cathrine om Cassidy til Ridehesten efter aftenens pressemøde. 

Dyre fejl kostede mulig medalje
Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack red på banen som sidste ekvipage i klassen, og de lagde vanvittigt flot ud og lå længe over 80%. Det så altså ud til at blive et tæt løb mellem ham og Cathrine, men nogle dyre fejl i piaffen og efterfølgende i 1’erne ad midterlinjen gjorde dog desværre, at parret endte på 77,234% og en samlet 10. plads, men selvom resultatet ikke rakte til en medalje, sikrede de sig dog en sikker billet til lørdagens Grand Prix Freestyle. 

Ingen Freestyle til Agnete og Anders 
Agnete Kirk Thingaard på Jojo AZ og Anders Dahl på Fidelio van het Bloemenhof havde tidligere på dagen leveret to flotte ridt til hhv. 72,508% og 71,869%, som landede dem på hhv. 21. og 22. plads, og de kvalificerede sig derfor desværre ikke til lørdagens Grand Prix Freestyle. 

Stolt holdleder
Holdleder Helle Krasnik Trolle er yderst tilfreds med de danske ekvipagers performance, og hun er især glad for, at Cathrine og Cassidy denne gang virkelig fik lov til at vise, hvad de kan, uden indblanding fra vejrguderne: ’Cathrine red kort sagt fantastisk. Hun red en personal best og fik virkelig vist, at hun og Cassidy for alvor hører hjemme i den absolutte top. Hun har taget ham helt fra junior- til seniorrækkerne, og det ser ikke ud til, at de har nået toppen endnu, så vi er sindssygt glade og stolte.’ Også Daniel havde holdlederen rosende ord til, selvom det ikke blev til en medalje: ’Daniel leverede et super flot ridt, men han fik desværre nogle ærgerlige og dyre fejl. Vi glæder os til at se ham og Zack give den alt, hvad de har, i küren i morgen.’ 

Lørdag gælder det så den sidste klasse ved EM – Grand Prix Freestyle – hvor Daniel har starttid kl. 16.40 og Cathrine rider kl. 17.20.  


23-08-2019
 
 
    

Dansk Ride Forbund
Brøndby Stadion 20
DK-2605 Brøndby 
Tlf. 4326 28 28
           

Man-tors: 8:00-16:00
Fre: 8:00-14:00
Personlige henvendelser kun efter forudgående aftale
info@rideforbund.dk
Find medarbejder

DRF Go!
Equipe
Privatlivspolitik
RSS                    

 

Samarbejdspartnere: Team Danmark
Protetor

Sponsorer:                                                                                                                          -