Højt niveau i første afdeling af ECCO Cup finalerne

af  Anne Marie K. Rasmussen
I weekenden lægger Uggerhalne Sportsrideklub i Nordjylland hus til, når i alt 59 dygtige unge ekvipager, fordelt på fem kategorier, skal kæmpe om sejren i ECCO Cup 2018. I dag red blev der redet første afdeling af finalerne, og her vandt Fie Dybro Jensen for kat. II-ponyer og Alexander Yde Helgstrand for kat. I-ponyer, mens det blev til en sejr til Sophia Ludvigsen i juniorklassen. Hos ungrytterne kom Karoline Rohmann bedst fra start, og så gik sejren i U25 klassen til Victoria E. Vallentin. I morgen skal ekvipagerne hente de sidste point i Kür, og første klasse starter kl. 8.00.


Victoria E. Vallentin og Ludwig der Sonnenkönig ved DM 2018 (Dansk Ride Forbund)

Sikker sejr til Alexander Helgstrand
Første afdeling for kat. II-ponyer blev redet i PRM, og her var der 11 ekvipager til start. Det var marginaler, der udgjorde klassementet i toppen, men klassen blev vundet af Fie Dybro Jensen og Kavsgaards Dundee med 69,715%. Andenpladsen gik til Sophia Boje Obel Jørgensen og Cascadura med 69,634%, og så kunne Cecilie K. Hansen og Weber af Kongshøj tage tredjepladsen med 69,512%. I kat. I-ponyernes første afdeling, var der 14 ekvipager til start, og klassen blev ligeledes redet i en PRM. Alexander Yde Helgstrand og Adriano B kom bedst fra start med en sejr på hele 75,732%. Andenpladsen blev delt mellem Frederikke Gram Jacobsen og Gee Gee samt Liva Addy Guldager Nielsen og D’Artagnan. Begge ekvipager opnåede 71,748%.

Flot dressur af de unge ryttere
Sophia Ludvigsen og Gørklintgårds Jericho havde en super tur i juniorernes første afdeling af finalen. Parret opnåede 73,026%, og var dermed bedst ud af de 11 startende ekvipager. Andenpladsen gik til Maria Mejlgaard Jensen og Uno med 69,649%, og så tog Laura J. Rasmussen og Åtoftens Dornier tredjepladsen med 69,123%. I ungrytternes første afdeling løb Karoline Rohmann og Noosa Melody med sejren, de opnåede 74,605%. Sara van Deurs Petersen og Katholms Ronaldo blev nummer to med 73,202%, mens Celine Rørbæk Silfen og Romio Højris blev nummer tre med 69,956%.

Victoria imponerer i U25 klassen
Dagens sidste finaleklasse som var for U25-rytterne, blev ikke uventet vundet af Victoria E. Vallentin og Ludwig Der Sonnenkönig II. Dommerne belønnede parrets ridt med 74,070%, og det var der ikke nogen af de ni andre ekvipager, der kunne overgå. Andenpladsen gik til Emma Skov og Cracker Jack med 67,403%, mens Maja Petersen og Højgårds Dexter blev nummer tre med 66,163%.

Dressurtalenter mødes i Nordjylland
Nogle af Danmarks bedste unge dressuryttere mødes den 1.-2. december i Uggerhalne Sportsrideklub, når vinderne af de populærer ECCO Cup finaler skal findes. Kvalificeret til finalerunderne for kat. I-ponyer, junior- og ungryttere er de 15 ekvipager, der har opnået flest point efter de tre kvalifikationsrunder. Kvalificeret til finalen for kat. II-ponyer samt finalen for U25 er de 10 ekvipager, der har opnået flest point efter de 3 kvalifikationsrunder. Ekvipagerne skal dog have redet andendagens finale ved minimum to af kvalifikationsstævnerne (dette gælder ikke for U25).

Start- og resultatlister

ECCO Cup – for talentudviklingens skyld 
Formålet med ECCO Cup er at fremme den danske elite inden for dressursporten, så ekvipagerne kan dygtiggøre sig mod internationalt niveau. ECCO Cuppen strækker sig fra kat. II-ponyer til U25 Grand Prix, hvilket skal sikre en rød tråd i de unge talenters udvikling og karriere. ECCO Cup rides årligt over tre kvalifikationsrunder og en finale.

ECCO

Om ECCO Cup

Uggerhalne Sportsrideklub


 


01-12-2018
 
 
    

Dansk Ride Forbund
Brøndby Stadion 20
DK-2605 Brøndby
CVR: 10882915           

Man-tors: 8:00-16:00
Fre: 8:00-14:00
Tlf: 4326 2828
info@rideforbund.dk
Find medarbejder

DRF Go!
Equipe
Privatlivspolitik
RSS                    

 

Samarbejdspartnere: Team Danmark
Protetor