Juniorfinale med masser af gys

af  Absolute Horses
Phillippa Wildfang Linde var eneste med tre fejlfrie runder og fik guldmedaljen.

Tre sikre runder i Agria DRF-mesterskabet Peders Sporthorses U18 sikrede den 18-årige Phillippa Wildfang Linde på Casmann guldet ved det store DM-stævne hos Absolute Horses på Tågerup ved Kolding.

Tre ryttere sluttes med fire fejl efter de tre runder og måtte i omspringning om sølv- og bronze-medaljerne. Her trak Alexander Godsk på Cabrio, der red sidst, det længste strå og fik sølv med nul fejl i tiden 34.11. Den kun 14-årige Cecilie Kjær på Darcon II Z fik bronze med fire fejl i 37.55. Den utaknemmelige fjerdeplads gik til Caroline Nørgaard Winther, som fik otte fejl i tiden 34.91.

Stærkt felt
Det var et stærkt felt, der stillede op i U18-mesterskabet, hvor 29 startede fredag og 11 var fejlfrie i første runde. Ved søndagens første finalerunde var feltet nede på 18 deltagere, hvor syv var fejlfrie – heraf fire med nul også fra første rundt. Runden startede med en voldsom byge over de første ryttere, men så klarede det heldigvis op.

I sidste runde var der 14 til start, og her var kun fire fejlfrie, og de to af dem havde fejl med sig, og med tredobbelt nulrunde var Phillippas guldmedalje i hus. Hun trænes af Andreas og Christian Schou og Bo Kristoffersen.

Glade vindere
Det var en særdeles glad Phillippa Wildfang Linde, der stod klar til at modtage hyldesten.

- Det er min første individuelle guldmedalje. Jeg har kun vundet med hold, så det er fantastisk. Jeg er 18 år, så det er mit sidste junior-år. Banen var fin, men jeg havde da mine udfordringer. Hesten er kun ni år, og vi måtte arbejde for det, både den og jeg.

Alexander Godsk var jublende glad for sin sølvmedalje.

- Det er helt vildt, sagde han. Vi var et stort og stærkt felt, og så kan man kun være glad for to fejlfrie runder og en fejlfri omspringning. Da jeg overtog hesten, havde den kun gået to runder i 1.40.

Alexander vandt kvalifikationen på sin anden hest Bukata. Han er 17 år, og det er hans sidste juniorår.

- Jeg er klar til at blive Youngrider, sagde han.

Den kun 14-årige Cecilie Kjær red på den kun ni-årige årige Darcon II Z. Hendes far, Ulrik Kjær, har redet lidt på den, inden Cecilie overtog den.

Se hele resultatet her

17-06-2018