Bo K. Møller ny Elite, Talent og Team Manager for springning

af  Susie Juhl
Det er et kendt ansigt fra den danske ungdomsspringsport, der fremover skal stå i spidsen for vores springelite, talentudvikling og seniorerne. Bo Kragsig Møller, der har været landstræner for junior- og ungrytterne gennem de seneste godt to og et halvt år, skal fremover også stå i spidsen for seniorrytterne samt elite- og talentudviklingen i Danmark.

Ny stilling
Bo K. Møller starter 1. april som Elite, Talent og Team Manager for springning, og den erfarne rytter, dommer og træner ser frem til at komme i gang:

”Jeg glæder mig rigtig meget til opgaven med at udvikle dansk springsport, så vi kan levere endnu bedre resultater i fremtiden. Jeg tror det bliver både meget spændende og udfordrende, og jeg mener, dansk springsport har masser af udviklingspotentiale, så det gælder om at udnytte mulighederne på bedst mulig vis. I første omgang er fokus for seniorerne Danmarks deltagelse ved de to Nations Cups i maj i henholdsvis Drammen og Uggerhalne. Derudover skal der snarest oprettes en arbejdsgruppe, som skal udarbejde en langsigtet strategi for udviklingen af eliten indenfor dansk springsport.”

Også Dansk Ride Forbunds generalsekretær Jacob Gulmann ser frem til samarbejdet: ” Vi er stolte og glade for, at Bo tiltræder stillingen. Vi er sikre på, vi har fundet den rigtige mand til jobbet og at udviklingen af dansk springsport er i gode hænder med Bo i spidsen for vores talent- og elitearbejde. Vi forventer at kunne oprette elite-arbejdsgruppen i løbet af april/maj, og glæder os til at kunne vende tilbage med information om denne.”

International erfaring
Bo har stor erfaring både som rytter træner og dommer, og han har et utal af sejre og meritter på CV’et. Som rytter er det blevet til mere end 100 sejre ved S-klasser ved både nationale og internationale stævner, han har deltaget ved 10 nationsspringninger på det danske landshold, har deltaget ved Nordisk Mesterskab for ungryttere og ikke mindst sejret ved DM i springning i 1997. I de seneste 2,5 år har han stået i spidsen for de danske junior- og ungrytterlandshold, ligesom han er personlig træner for både danske og udenlandske ryttere. Han er også en meget vellidt og kompetent dommer – bl.a. ved både Dansk Varmblod og Dansk Ride Forbunds unghestechampionater.

55-årige Bo K. Møller er uddannet berider fra 1986, hvor han afsluttede sin eksamen som den bedste elev på årgangen. Efter nogle år i Danmark rejste han til udlandet, hvor han blandt andet har redet hos den hollandske toprytter og OL-sølvvinder fra 2000 Albert Voorn. Turen gik derefter til både Belgien og Tyskland, hvor Bo også i dag bor, og hvorfra han driver sin egen virksomhed.


22-03-2018
 
 
    

Dansk Ride Forbund
Brøndby Stadion 20
DK-2605 Brøndby
CVR: 10882915           

Man-tors: 8:00-16:00
Fre: 8:00-14:00
Tlf: 4326 2828
info@rideforbund.dk
Find medarbejder

DRF Go!
Equipe
Privatlivspolitik
RSS                    

 

Samarbejdspartnere: Team Danmark
Protetor