Jule- og nytårshilsen fra ponylandstræneren i springning

af  Lars Trier Kjøller
2017 var et år med gode resultater og god sport præget af en dejlig stemning og en målrettet indsats fra alle. Det blev bl.a. året, hvor childrenrytterne markerede Danmark på verdenskortet, da landsholdet red sig til en flot 4 plads ved EM, og op til EM to gange blev nr. 2 i nationsspringningerne i Opglabbeek og Hagen. Ved NM sikrede de unge ryttere sig holdguld og individuelt blev det til sølv og bronze. De flotte resultater kan i høj grad tilskrives et godt harmonisk hold bestående af dygtige og arbejdsomme børn med gode og støttende forældre.

 

Ponyåret gik derimod ikke helt, som vi kunne ønske os. Vi startede ud med en trup af erfarne børn på gode ponyer, men allerede til det første CSIOP i Opglabbeek blev vi ramt af måling og skader. Alle i truppen kæmpede bravt videre med det de havde, og vi kom til EM med det stærkeste hold. Resultatet bar dog præg af forårets problemer, og vi fik kun en rytter i finalen.

Efter EM har vi heldigvis oplevet, at alle har redet flot videre ved de internationale stævner med succes. Ikke mindst til de kvalificerende runder til Ponies Jumping Trophy, som har resulteret i fire kvalificerede til finalen i Mechelen mellem jul og nytår.

Ved NM blev det til en sølvmedalje til kat. I-holdet og en individuel sølvmedalje. De dygtige kat. II-ryttere fik en guldmedalje til holdet og individuel guld og bronze. Flot præstation! Derudover havde vi en hel flok meget unge og dygtige kat. III ryttere med til NM, og selvom vi sportsligt kunne have ønsket, at det havde gået bedre, blev det dog til både en 2. 4. og 6. plads. Vigtigst var dog, at alle var glade for muligheden for at smage lidt på NM, og efterfølgende kan jeg se, at alle har lagt sig i selen for at dygtiggøre sig til næste gang, de får muligheden.

Agria DRF-mesterskaberne blev afholdt i Stevnstrup ved Randers, og igen i år var det et godt og hyggeligt arrangement. Desværre var der utroligt mange fejl, ikke mindst blandt kat. I-ponyerne. Jeg tror en af årsagerne skal findes i, at vi næsten aldrig rider på græs mere. Jeg har derfor bedt om flere stævner på græs i 2018, så husk at ride de stævner, der kommer på græs, inden mesterskaberne Bernstorffsparken, så I er forberedte.

Til sidst en lille anekdote.

For ca. 15 år siden underviste jeg en pige, der red på sin kat. I pony. Det var ikke en særlig god pony. Den havde ingen galop, og derfor heller ikke særlig meget springkapacitet. Efter ca. et års træning og god stævneplanlægning, gik den fejlfrit i MB ved landsstævner. Vi stod sammen på Vilhelmsborg op mod jul, og så en S-klasse med den danske ponyelite. Og pigen sagde til mig: Det vil jeg ride næste år...... kan jeg det? Jeg svarede: Det kan du måske, hvis du træner hver dag og bliver ved med at følge vores plan....

Dette svarede jeg på trods af, at jeg faktisk ikke troede på, at ponyen havde evnerne til det. Men jeg vidste også at familien ikke kunne gå ud og investere i en anden pony. Så for ikke at slukke håbet og drømmene, måtte vi arbejde med det vi havde. Og det gjorde hun, og året efter red hun S sammen med eliten...

Husk at arbejde med det, I har, og find glæden i det daglige arbejde. Sæt jer mål, der svarer til jeres midler og muligheder. Så er der succes nok til alle.

God Jul og godt nytår 

Lars Trier Kjøller
28-12-2017
 
 
    

Dansk Ride Forbund
Brøndby Stadion 20
DK-2605 Brøndby
CVR: 10882915           

Man-tors: 8:30-15:30
Fre: 8:30-15:00
Tlf: 4326 2828
info@rideforbund.dk
Find medarbejder

DRF Go!
Equipe
Privatlivspolitik
RSS                    

 

Samarbejdspartnere: Team Danmark
Protetor