Må man flyve med droner ved ridestævner?

af  Rikke Højgaard
Vi har fået flere henvendelser på, hvorvidt det er tilladt at flyve med droner ved ridestævner. Vi har undersøgt sagen hos Trafik- og Byggestyrelsen, og drone-overflyvning ved ridestævner er ikke tilladt (iht. nedenstående pkt. 3).

Generelle regler for flyvning med droner
• Flyvningen skal udføres på en sådan måde, at andres liv og ejendom ikke udsættes for fare, og således at omgivelserne påføres så ringe ulempe som muligt.
• Afstanden til bymæssig bebyggelse og større offentlig vej skal være mindst 150 m.
Tæt bebyggede områder, herunder sommerhusområder og beboede campingpladser, samt områder, hvor et større antal mennesker er samlet i fri luft, må ikke overflyves.
• Flyvehøjden må højst være 100 m over terræn.
• Afstanden til startbanerne på en offentlig flyveplads skal være mindst 5 km.
• Afstanden til startbanerne på en militærflyvestation skal være mindst 8 km.
• De særligt følsomme naturområder, der er nævnt i BL 7-15, blandt andet Vadehavet, må ikke overflyves.

Kilde: Trafik- og Byggestyrelsen

31-03-2016