Stort engagement ved Talentkonference

af  Anne Marie K. Rasmussen
På en grå og våd søndag i januar blev den første Talentkonference i forbindelse med talentarbejdet i Dansk Ride Forbund afviklet på Syddansk Universitet i Odense. Konferencen henvendte sig til ryttere, forældre og trænere, og det store auditorium summede fra start til slut af den energi, som skabes, når man samler mange passionerede mennesker i samme rum. Dagen stod på særdeles spændende oplæg krydret med input og spørgsmål fra den engagerede sal. De unge ryttere blev også udfordret fysisk i universitetets gymnastiksal, hvilket betød røde kinder og masser af grin.


De unge ryttere havde en times fysisk aktivitet med Lasse Kristensen (Dansk Ride Forbund).

Knap 200 mennesker havde taget turen til Fyn for at deltage i konferencen om fremtidens talentarbejde. Dagen bød på tre foredrag af personer, der gennem videnskabelige undersøgelser har et stort kendskab til talentudvikling. Første oplægsholder var Louise Kamuk Storm, Cand. Scient., ph.d. ved Institut for idræt og Biomekanik, der talte om ’den gode talentudvikling’. Herunder talentudviklingen set med rytterens øjne, forældrenes roller og træneren i samspil med forældre, rytter og landstræner.

Efterfølgende gik Lasse Kristensen, Cand. Scient. idræt/biomekanik og Centerleder på Tommysminde Centret, på podiet og talte om rytteres fysik og balance. Oplægget blev ført ud i praksis, da alle rytterne blev samlet i gymnastiksalen for at træne både udholdenhed, styrke, balance og motorik. Forældre og trænere blev i auditoriet, hvor Niklas Pyrdol Christensen, Cand. Scient. i idræt med speciale i sportspsykologi, fortalte om sportspsykologien i talentudvikling, herunder især motivation og forventningsafstemning blandt hele teamet omkring talentet. Dagen blev afsluttet med, at Kimi gennemgik sportsplanerne for 2016, og efterfølgende kunne alle stille spørgsmål.

”Det har været en rigtig god dag. Deltagerne var virkelig involveret, og alle var meget aktive i de forskellige workshops og stillede mange gode spørgsmål. Det er tydeligt, at folk er meget interesseret i talentudviklingen, og det er fantastisk at blive mødt med så stort et engagement. Det var også meget interessant at have eksperter med udefra, og få et indblik i hvad andre siger om vores sport - det kan vi tage med i vores overvejelser i forhold til talentarbejdet fremover,” siger Kimi Nielsen, elite- og talentchef i dressur.

Det er elite- og talentchef i spring Lars Nørgaard Pedersen enig i:

”Alle tre foredragsholdere var meget inspirerende, og folk var meget engageret hele dagen. Det var spændende med en anden vinkel på sporten, og jeg håber, at konferencen er med til at sætte nogle tanker i gang hos både ryttere, trænere og forældre.”

Konferencen var sin første af sin slags, og den var en stor succes. Der blev stillet mange relevante spørgsmål til både oplægsholdere og arrangører, lige som der blev diskuteret emner på tværs af salen, som alle deltagere kunne forholde sig til. Det store engagement, som konferencen blev mødt med, efterlader ingen tvivl om, at der er en vidstrakt interesse for talentarbejdet i rideforbundet.

10-01-2016
 
 

Kontaktoplysninger

Nyttige links

Find os på Facebook

Dansk Ride Forbund
Brøndby Stadion 20
DK-2605 Brøndby
Telefon +45 4326 2828
Telefax +45 4326 2812
info@rideforbund.dk
Sitemap
DRF Go!
Om Dansk Ride Forbund
Shop
RSS

Samarbejdspartnere: Team Danmark Protetor