Hvordan skaber man en topatlet?

af  Desirée Larsen
Hvad enten en rytter ønsker at opbygge hesten som en top-præsterende atlet eller blot ønsker at ride den korrekt, opstår et behov for viden. Hvordan gør man det i praksis, og er det muligt at undgå skader undervejs? Der kan aldrig gives nogen garanti for succes, men ved at forstå hestens uddannelsesproces, planlægge, være omhyggelig og omsorgsfuld i sit arbejde, kan man nå utrolig langt. Det er blandt andet vigtigt at indse, at det ikke er rytteren, der skal bære hesten. Det er hesten, der skal uddannes til at kunne udføre de øvelser, vi beder den om. Dyrlæge og veterinærkiropraktor Tone Lygren gennemgår i denne artikel sit bud på, hvordan man med viden kan uddanne sin hest optimalt og undgå skader på lang sigt.

Læs del 1 om, hvordan du, set med en kiropraktors øjne, uddanner og opbygger en hest samt undgår at få stive, låste, skæve og overbelastede heste på side 9 i DRF SPOT/februar.

19-03-2015