En klubleder med kærlighed og overskud

af  Benedicte Krüger Nielsen
Prisen som Årets Klubleder 2011 tilfaldt Dorte Jensen fra Nordøstsjællands Rideklub, idet hun dagligt er en stor inspiration for alle ildsjæle, og i det hele taget er et fantastisk eksempel på en leder, der giver ridesporten de bedste betingelser.

Foto: Dorte Jensen modtager prisen ved respræsentantskabsmødet 2012 (Dansk Ride Forbund)

Den rødhårede idrætsleder fra NØR
Det var en rørt Dorte Jensen, der modtog publikums klapsalver, da Årets Klubleder 2011 blev afsløret ved Dansk Ride Forbunds repræsentantskabsmøde søndag den 25. marts 2012 i Rebild.

”Jeg må indrømme, at jeg faktisk næsten havde gættet, at jeg ville få prisen i år. Min veninde havde inviteret mig på en weekendtur, hvor det hele skulle være en overraskelse, men torsdag forinden sad jeg på forbundets hjemmeside. Der ser jeg så, at repræsentantskabsmødet skulle afholdes samme weekend, og at NØR skulle deltage i mødet, hvilket jo kom noget bag på mig, da jeg intet havde hørt, og jeg er formand for klubben. Så faldt brikkerne på plads, og jeg blev så rørt for, så var jeg ikke i tvivl om, hvad weekendturen egentlig handlede om.”

”Da Ulf Helgstrand ønskede mig tillykke, blev jeg bare så glad og stolt indeni. For mig er det det tætteste jeg kommer på en DM-medalje, og jeg kan tænke mig, at det er samme følelse og fornemmelse, man har i kroppen, når man har vundet et stort mesterskab”, fortæller Dorte Jensen.

Bestyrelsen fra Nordøstsjællands Rideklub (NØR) valgte at indstille formand Dorte Jensen som Årets Klubleder i Dansk Ride Forbund, da hun er et fantastisk eksempel på en leder, der giver ridsporten de bedste betingelser. Dorte Jensen var primusmotor i klubben bag projektet ”integration på hesteryg”, som gav ridesporten og klubben stor opmærksomhed gennem både avisartikler, indslag i TV2 Lorry og besøg af politikere i klubben. Derudover er formanden særdeles aktiv overfor kommunen, der ejer faciliteterne, hvilket kræver mange møder med kommunen for at finde en løsning på, hvordan klubben kan overleve, når den nye lov om hold af heste træder i kraft.

”Efter repræsentantskabsmødet havde vi en lille reception på gårdspladsen i klubben med kaffe og kage, hvilket var rigtig hyggeligt. Bestyrelsen havde ladet nyheden sive for på den måde, at gøre det til en fælles ting. Nogle af pigerne på rideskolen havde lavet et flot banner, hvor der stod ’Verdens bedste Dorte’, og det var bare så sødt.”

”For mig er det en stor anerkendelse, at modtage prisen som Årets Klubleder, og det viser, at forbundet har fokus på ildsjælene rundt om i klubberne. For mig handler en god klubleder om, at man ved, hvad man vil, og hvor man vil hen, samtidig med man udviser engagement og vedholdenhed, og så skal man også være modig, kreativ og nytænkende. Derudover skal der også en stor portion kærlighed og overskud til. Man kan ikke gøre tingene uden at have støtte og opbakning – og det har jeg altid fået af klubben”, afslutter formanden.

Dorte Jensen har i syv år kæmpet for klubbens berettigelse, og har styr på både personale og økonomi, og derfor var der ingen tvivl om, hvem titlen som årets klubleder skulle tilfalde i år.

26-04-2012