Alder er ingen hindring

af  Benedicte Krüger Nielsen
Ved årets repræsentantskabsmøde blev prisen for Årets Ildsjæl uddelt, og titlen tilfaldt Ingrid Salquist, der i næsten en menneskealder har formået at hjælpe og guide adskillige klubber, officials og forbund.


Foto: Ingrid Salquist ved EM i reining 2005 (Henning Christensen)

Når ridesport er en passion
Man kunne med lethed spore glæden hos Ingrid Salquist, da hun storsmilende tog imod prisen som Årets Ildsjæl 2011 overrakt af formand Ulf Helgstrand.

”Jeg havde slet ikke forestillet mig, at jeg skulle have en pris. Priser er jo ikke noget, man spekulerer på i min alder, så jeg blev utrolig glad, da mit navn lød i højtaleren”, fortæller Ingrid Salquist.

Man kan vist roligt sige, at Ingrid Salquist har mange jern i ilden, og selv om alderen er blevet højere, er aktivitetsniveauet på ingen måde faldet – snare tværtimod. I 35 år har Ingrid Salquist været medlem af Sportsrideklubben, hvoraf hun har været i bestyrelsen i 20 af årerne. Derudover har Salquist en lang karriere i Dansk Ride Forbund - både som official og som bestyrelsesmedlem.

”De teknisk delegerede og stewards har en særlig præference hos mig – de skal nemlig ikke bare være specialister i en enkelt ting, men også kunne kapere stævner i en helhed. Jeg synes, det er vigtigt, at de nye officials kommer videre i systemet og får opgaver, der motiverer dem, så vi ikke taber dem på vejen.”

Ingrid Salquist fortsætter: ”Som officials skal man høre meget, og jeg fik meget tidligt det råd, at det er godt med en kort hukommelse. Man skal lade være med at lægge mærke til fornærmelserne, så husker man bedst de gode oplevelser, og dem er der til gengæld mange af.”

Alder har aldrig stået i vejen for Ingrid Salquist, og aktivitetsniveauet er nærmest steget, efter hun faldt for aldersgrænsen som official. I den seneste periode har Ingrid Salquist ydet en fænomenal indsats for både Dansk Ride Forbund og mange af klubberne ved blandt andet at hjælpe med:

  • Udarbejdelse af propositioner til internationale springstævner.
  • Hjælp til stævnearrangører ved internationale springstævner både før, under og efter stævnet.
  • Hjælp til afholdelse af internationalt handicapstævne.
  • Assistance til Dansk Ride Forbunds sekretariat vedrørende FEI-kursus for dyrlæger og springdommere.
  • Samarbejde med afd. sport i forbindelse med uddannelse af teknisk delegerede.
  • Samarbejde med afd. sport i forbindelse med for uddannelse af stewards.

Det var derfor helt naturligt for Sportsrideklubben at indstille Ingrid Salquist som Årets Ildsjæl 2011.

”Alder er jo ingen hindring for at være med og engagere sig i sporten, men når man falder for aldersgrænsen som official, så skal man også gøre op med sig selv, hvornår det er tid til at stoppe, og det har jeg da gjort mig tanker omkring”, afslutter den nykårede ildsjæl Ingrid Salquist.

17-04-2012
 
 
    

Dansk Ride Forbund
Brøndby Stadion 20
DK-2605 Brøndby
CVR: 10882915           

Man-tors: 8:00-16:00
Fre: 8:00-14:00
Tlf: 4326 2828
info@rideforbund.dk
Find medarbejder

DRF Go!
Equipe
Privatlivspolitik
RSS                    

 

Samarbejdspartnere: Team Danmark
Protetor

Sponsorer:                                                                                                                          -