Klubleder med ambitioner

af  Benedicte Krüger Nielsen
Tilbage i marts måned ved Dansk Ride Forbunds repræsentantskabsmøde fik Gitte Kirkegaard fra Christiansfeld Rideklub tildelt prisen som Årets Klubleder 2010. En titel der tilfalder en klubleder, der har overskud, udviser engagement og tænker nye ideer i en ellers stresset og presset tid.

En formand med viljestyrke
Gitte Kirkegaard er formand for Christiansfeld Rideklub, og hun har gennem de seneste år været et stort aktiv for klubben. For bestyrelsen i Christiansfeld Rideklub var der derfor ingen tvivl om, at Gitte Kirkegaard fortjente æren og prisen som Årets Klubleder 2010.

”Da de kaldte mig op for at modtage prisen, må jeg indrømme, at jeg tænkte – hvorfor lige mig? Jeg har jo ikke gjort andet end, hvad jeg har haft lyst til, og oveni så var jeg jo en forholdsvis ny klubleder. Men jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at bestyrelsen har set, at her er en, der brænder for sit virke, og som gør tingene 100 % ”, fortæller Gitte Kirkegaard.

En kamp for en sund økonomi
Gitte Kirkegaard har arbejdet hårdt for at udvikle og styrke Christiansfeld Rideklub, hvor især klubbens økonomi har været en stor udfordring. Som så mange andre rideklubber i landet er også Christiansfeld Rideklubs økonomi under hårdt pres, hvilket blandt andet skyldes, at mange af klubbens medlemmer er over 25 år, og dermed sænkes det samlede kommunale tilskud. Netop dette er et af de områder, hvor Gitte Kirkegaard har forsøgt at skabe fokus, idet mange klubber har samme problem.

”Økonomisk løber det rundt nu, og det skyldes bl.a. de nye tiltag i klubben, som giver et godt overskud. Vi har indført fire elevstævner, nedsat et sponsor- og juniorudvalg og startet op med distriktsstævner, og det hele er gennemført med stor succes”, fortæller Gitte Kirkegaard.

De nyindførte arrangementer tæller blandt andet fire elevstævner med fællesspisning for forældre, elever og søskende om aftenen. Elevstævnerne gør også forældrene mere aktive i klubben, og det giver mere frivillig arbejdskraft i klubben. I sit frivillige virke som formand har Gitte Kirkegaard også energien til at sørge for en synliggørelse af rideklubben i lokalmedierne, når der er et stævne eller arrangement på trapperne i klubben.

”Når nu det kommunale bidrag er blevet skåret, så nytter det ikke noget bare at sidde tilbage og gøre ingenting. Vi bliver nødt til selv at være aktive og bidrage med noget, og det synes jeg, vi formår med de nye tiltag”, afslutter Gitte Kirkegaard.

Fokusområdet i fremtiden for Christiansfeld Rideklub ligger i, at få skabt en atmosfære, der siger her er rart at være uanset alder. Personerne i klubben skal være genkendelige, og alle hilser på alle.

Årets Klubleder 2011?
Hvem skal løbe med æren som Årets Klubleder 2011 – tænk allerede nu over, hvem du/I vil indstille til næste års repræsentantskabsmøde.

Kriterierne for at komme i betragtning som Årets Klubleder er, at personen har gjort en særlig indsats i 2010, og klublederen er medlem af en rideklub under Dansk Ride Forbund. Årets Klubleder må ikke være lønnet af eller modtage betaling fra klubben eller dens medlemmer for sine aktiviteter i klubben. Årets Klubleder har evt. også vist et særligt engagement udenfor klubben. Alle bestyrelser i en rideklub under Dansk Ride Forbund kan indstille personer til Årets Klubleder. Følg med på www.rideforbund.dk, hvor nærmere information om indstillingen vil komme på i løbet af efteråret.

Christiansfeld Rideklub 

08-11-2011
 
 
    

Dansk Ride Forbund
Brøndby Stadion 20
DK-2605 Brøndby
CVR: 10882915           

Man-tors: 8:00-16:00
Fre: 8:00-14:00
Tlf: 4326 2828
info@rideforbund.dk
Find medarbejder

DRF Go!
Equipe
Privatlivspolitik
RSS                    

 

Samarbejdspartnere: Team Danmark
Protetor

Sponsorer:                                                                                                                          -