x

Træner 1 & 2

Brænder du for at undervise?

Uddannelserne henvender sig til alle, som ønsker at dygtiggøre sig indenfor trænergerningen. På uddannelserne har vi en stab af dedikerede undervisere, som er klar til at klæde dig på med viden, redskaber og øvelser. Der undervises i fagene; rideteori og træningsplanlægning, Alders Relateret Træning (ATK), sikkerhed og førstehjælp, pædagogik, leg og læring, trænerrollen, motivation, fysiologi og træningslære, hestevelfærd og etik, undervisningslære, rideklub og miljø samt mentaltræning.

Kom godt i gang!
Træner 1 uddannelsen er et godt sted at starte din trænerkarriere. Den er skræddersyet til undervisere af klubbens elevskoleskoleryttere og er et kort og intensivt forløb (uden hest) bestående af tre weekendmoduler.

Når du har bestået Træner 1 uddannelsen har du mulighed for at tage skridtet videre i din trænerkarriere og blive træner 2. Træner 2 uddannelsen vil gøre dig til en endnu bedre underviser. Du vil få mere styr på rideteori, mere indsigt, flere redskaber, og du vil lære, hvordan du kan få dine ryttere til at ride med mere selvtillid.

Du finder kursusdatoer, priser m.m. i kursusprogrammerne i menuerne til venstre.

Uddannelsesoversigt 
Modulerne på Træner 1 skal tages i kronologisk rækkefølge.
De 6 moduler på Træner 2 uddannelsen skal tages i kronologisk rækkefølge, startende med DIF modul 1-3. 

 

Niveau  Niveau 0
1-2-Træner
Niveau 1
Træner 1
30 DIF point
Niveau 2
Træner 2
55 DIF point
Udbyder  DRF
Udbydes ikke pt.

Aalborg Sportshøjskole i samarbejde med DRF
Udbydes 

DIF og Aalborg Sportshøjskole i samarbejde med DRF
Udbydes 
Målgruppe  Henvender sig til nye trænere, forældre, bestyrelsesmedlemmer eller andre der har interesse i at hjælpe i klubbens rideundervisning Henvender sig til dig, der er ridesportsinteresseret, og som ønsker at opkvalificere kompetencer inden for trænergerningen på L-niveau.

Henvender sig til dig der er Træner 1 uddannet, og som ønsker at fortsætte trænerkarrieren.

Tid   DRF: 8 lektioner DRF: 3 weekender
(modul 1, 2, 3), 63 lektioner
DIF: 3 weekender
(modul 1, 2, 3), 60 lektioner
DRF: 3 weekender
(modul 1, 2, 3), 63 lektioner
Beståelseskrav  Aktiv deltagelse i undervisningen. aflevering af hjemmeopgaver mellem modulerne. Bestået test. Aktiv deltagelse i undervisningen. Aflevering af hjemmeopgaver mellem modulerne. Bestået test.
Optagelseskrav  Modtaget og givet 40-60 timers undervisning på L-niveau. RideniveauLB dressur eller spring.  Modtaget 40-60 timers undervisning på LA niveau. Rideniveau i dressur LA5-6 eller spring LA. 

Niveau 3: Træner 3/ Diplomtræner
Henvender sig til dig der arbejder aktivt som  træner og har flerårig erfaring i sporten på M-niveau. Uddannelsen er planlagt til udvikling og udbydes ikke på nuværende tidspunkt af DRF. Du har dog mulighed for at tage DIF Diplomtræner uddannelsen på Aalborg Sportshøjskoles hestelinje, hvor den har været udbudt i en årrække. Du kan læse mere på www.sportshojskolen.dk og se de uddannede diplomtrænere her.

DRF, Aalborg Sportshøjskole og DIF i samarbejde
Træneruddannelserne udbydes i et samarbejde mellem Dansk Ride Forbund (DRF), Aalborg Sportshøjskole og Danmarks Idræts Forbund (DIF) og består af forskellige niveauer. Træner 1 og Træner 2 er grundlæggende trænerkurser, mens Træner 3 (Diplomtræner) er en overbyggende uddannelse.

Danmarks Idræts-Forbund har siden 2002 lagt sig op af The European Network of Sport Science, Education and Employment (ENSSEE) uddannelsessystem. ENSSEE er et europæisk samarbejde som har til formål at kvalificere og ensrette træneruddannelser over hele Europa.
Fordelene ved dette system er at trænere kan få merit for et erhvervet uddannelsesniveau på tværs af landegrænser, og at der findes retningslinier for hvilke kvalifikationer en træner skal besidde på de forskellige niveauer.

Uddannelsen er lavet på baggrund af DIFs rammebeskrivelse. Den kan du læse her.

Dedikerede undervisere
På uddannelserne bliver du mødt af en gruppe fagspecialister og dedikerede undervisere, som er klar til at give dig den bedste uddannelse. Her kan du se underviserne.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte:

Aalborg Sportshøjskole
Ann Merts
Tlf. 22 22 84 61
E-mail: ann@sportshojskolen.dk

Dansk Ride Forbund 
Tlf. 43 26 28 28
E-mail: traener@rideforbund.dk

 
 
    

Dansk Ride Forbund
Brøndby Stadion 20
DK-2605 Brøndby 
Tlf. 4326 28 28
           

Man-tors: 8:00-16:00
Fre: 8:00-14:00
Personlige henvendelser kun efter forudgående aftale
info@rideforbund.dk
Find medarbejder

DRF Go!
Equipe
Privatlivspolitik
RSS                    

 

Samarbejdspartnere: Team Danmark
Protetor

Sponsorer:                                                                                                                          -