x

ATK i Rideklubben

Ridesporten er et unikt samarbejde mellem to individer, og det er en sport for alle gennem hele livet. Ridesporten har tilbud til alle - lige fra 3-års alderen til pensionister, og vi har udarbejdet et træningskoncept (Aldersrelateret Trænings-Koncept, ATK), der er tilpasset rideklubbernes behov, så de kan tilbyde alderstilpasset undervisning, og som tager hensyn til børns udvikling.Undervisningen af børn i sport har ofte foregået i et voksent sprog og uden leg. Det har medført frafald blandt de små sportsudøvere, fordi det har været svært at fastholde motivationen hos børnene. For at forstå børns måde at lære på, har Team Danmark udviklet et koncept, hvor der tages hensyn til børns udvikling. Det hedder Aldersrelateret Trænings-Koncept (ATK) og er et gennemtestet koncept, som har haft succes i mange idrætsgrene.

I ATK under Dansk Ride Forbund er der fokus på børn og unges fysiologiske, mentale, sociale udvikling, samt kost. Der er også fokus på det rigtige ridemiljø, hestevelfærd og læring på forskellige alderstrin.

Den klassiske lære om ridning beskæftiger sig ofte udelukkende med uddannelsen af hesten/ponyen eller ekvipagen. Den aldersrelaterede træning af rytterens udvikling på de forskellige alderstrin har ikke tidligere været italesat, men nu er der fokus på en solid grunduddannelse med rod i konceptet.

Konceptet inddeler børn og unge i tre grupper:
• Præpubertet
• Pubertet
• Postpubertet

Bliv meget klogere på ATK her: ATK - Aldersrelateret Træning Ridning i Rideklubben (pdf)

 
 
    

Dansk Ride Forbund
Brøndby Stadion 20
DK-2605 Brøndby 
Tlf. 4326 28 28
           

Man-tors: 8:00-16:00
Fre: 8:00-14:00
Personlige henvendelser kun efter forudgående aftale
info@rideforbund.dk
Find medarbejder

DRF Go!
Equipe
Privatlivspolitik
RSS                    

 

Samarbejdspartnere: Team Danmark
Protetor

Sponsorer:                                                                                                                          -