Lærested

Klubber under Dansk Ride Forbund, der har opnået certificeringen "Lærested", kan benytte piktogrammet i deres markedsføring af klubben. Certificerede klubber lever op til følgende krav:

 

 

 1. Klubben skal have en autoriseret læremester ansat. Autorisationen skal være givet af instruktørudvalget DRF/DRIF.

 2. Klubben skal som minimum have følgende faciliteter: 20*40 ridehal, toilet og opholdsrum for personale og 30 bokse. 
   
 3. Klubben skal tilbyde eleven logi indenfor en rimelig afstand på maks. 5 km. Logiet skal skønnes at være i rimelig stand og med adgang til køkken og bad. 

 4. Der skal på lærestedet være en elevskole, der kan efterleve forbundets krav til en elevskolecertificering. Pædagogikken bag elevskolen skal tage udgangspunkt i Aldersrelateret Trænings Koncept. 

 5. Lærestedet skal mindst have 30 opstaldede heste inkl. elevheste. Opstaldningerne skal kunne efterleves forbundets krav til en opstaldningscertificering.  

 6. Klubben skal kunne fremvise en Glad Smiley for deres arbejdsmiljø – hvis stedet har haft et tilsyn fra Arbejdstilsynet. Et lærested må ikke have gul eller rød smiley længere end et år.  

 7. Eleven skal sikres et kendskab til og forståelse for bestyrelsesarbejde. Derfor skal eleven min. to gange årligt inviteres med til et bestyrelsesmøde. Eleven deltager kun i mødet som observatør og under punkter, der ikke indeholder personspørgsmål.  

 8. Bestyrelsen udpeger en i bestyrelsen til at være elevansvarlig. Således at alle elever har en kontaktperson direkte i bestyrelsen.

 9. Eleven og den elevansvarlige skal min. 1 gang årligt holde en statussamtale med henholdsvis den elevansvarlige og læremesteren. Der skal foreligge et kort skriftligt referat fra samtalen, der som minimum nævner fokuspunkter for den kommende periode.

 10. Eleven skal én gang årligt være ansvarligt for sit eget arrangement. Eleven skal selv finde konceptet og varetage arrangementet fra start til slut. Det kunne f.eks. være et julearrangement for rideskoleeleverne.
   

Links:

Hvorfor er lærestedscertificering en god idé? (pdf)

Skema til lærestedscertificering (word-formular)

Skema til lærestedscertificering (pdf)

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
    

Dansk Ride Forbund
Brøndby Stadion 20
DK-2605 Brøndby 
Tlf. 4326 28 28
           

Man-tors: 8:00-16:00
Fre: 8:00-14:00
Personlige henvendelser kun efter forudgående aftale
info@rideforbund.dk
Find medarbejder

DRF Go!
Equipe
Privatlivspolitik
RSS                    

 

Samarbejdspartnere: Team Danmark
Protetor

Sponsorer:                                                                                                                          -