x

Elevskole

Klubber under Dansk Ride Forbund, der har opnået certificeringen "Elevskole", kan benytte piktogrammet i deres markedsføring af klubber. Certificerede klubber lever op til følgende krav:

 

 

 1. Klubbens undervisere skal være tilmeldt/have gennemført kurser svarende til de obligatoriske kurser i forbundets Træner 1 uddannelse eller have viden og erfaring svarende dertil, og de opholder sig i undervisningssituationen altid på banen sammen med rytterne. 
  På læresteder kan "viden og erfaring svarende dertil" vurderes af læremesteren. Læremesteren bliver dermed garant for, at underviser besidder erfaring, der kan sidestilles med indholdet i Træner 1 uddannelsen.

 2. Klubbens unghjælpere skal være fyldt 13 år og skal af sikkerhedsmæssige årsager have bestået basismærkerne i ryttermærkeuddannelsen eller have viden og erfaring svarende dertil.

 3. Klubben har opbindingspladser egnet til op- og afsadling. Ved begynderhold (under Intromærke II niveau ), skal der være en erfaren ansvarlig person til stede i stalden som op- og afsadlingshjælp.  

 4. Klubben har et teoretisk undervisningslokale og/eller en rytterstue.  

 5. Klubbens udstyr til elevheste er af fornuftig kvalitet og sikkerhedsmæssigt forsvarligt, og der er synligt for medlemmerne placeret en plan for månedligt eftersyn af udstyret med dato og underskrift for sidste eftersyn.  

 6. Klubbens elevheste er fyldt 6 år, passet med smed og vaccinationer og har fremdriften i behold. Klubben fører statistik over brug af elevhestene og sikre at alle elevheste har mindst en ugentlig fridag.  

 7. Klubben har udformet niveaubeskrivelser for de forskellige hold og undervisningen er tilpasset niveaubeskrivelsen. Der er ikke mere end 8 ekvipager på hvert hold, og alle ryttere på banen følger undervisningen.  

 8. Klubbens elever er velkomne i klubben indenfor normal åbningstid og kan på lige fod med alle andre medlemmer benytte rytterstue og andre opholdsfaciliteter.  

 9. Klubbens elever bliver udover undervisning i almindelig grundridning præsenteret for mindst 3 af ridesportens andre discipliner eller aktiviteter i løbet af en sæson. Dette kan være aktiviteter som ponylege, springning, kvadrille, hestefodbold, military og westernridning.  

 10. Klubbens elever tilbydes mulighed for deltagelse i elevstævner lokalt i klubben eller hos naboklubber.

 Links: 

Hvorfor er elevskolecertificering en god idé? (pdf)

Skema til elevskolecertificering (word-formular)

Skema til elevskolecertificering (pdf)

Værktøjskasse:

Kompetenceliste Træner 1

Skabelon til hestestatistik (Word) - og forskellige eksempler (PDF)

 
 
    

Dansk Ride Forbund
Brøndby Stadion 20
DK-2605 Brøndby 
Tlf. 4326 28 28
           

Man-tors: 8:00-16:00
Fre: 8:00-14:00
Personlige henvendelser kun efter forudgående aftale
info@rideforbund.dk
Find medarbejder

DRF Go!
Equipe
Privatlivspolitik
RSS                    

 

Samarbejdspartnere: Team Danmark
Protetor

Sponsorer:                                                                                                                          -