x

Vinderne af årets uofficielle DM for beriderelever er fundet

af  Julie Servé Regtved
Årets Uofficielle DM for beriderelever blev i den forgangne weekend afviklet i de smukke omgivelser på Vilhelmsborg. Nanna Josephine Grovn og AB’s Quick and Careful tog titlen i springningen, mens Camilla Lærke Stubberup og Let’s Walk vandt i dressuren. Og begge ryttere må siges at være særdeles erfarne og talentfulde, da Josephine Grovn blev nr. 2 i springningen ved sidste års mesterskab, og Camilla Lærke Stubberup i år både tog titlen i dressuren og placerede sig som nr. 3 i springningen.


(Lærke Stubberup og Let’s Walk - Foto: Ridehesten)

Nye propositioner betød endnu flere deltagere

Efter mange år uden ændringer, var der i år nye takter at spore i forhold til afviklingen af mesterskaberne. I forhold til dressuren betød det, at mesterskabet nu afvikles som en procentklasse, så endnu flere har mulighed for at starte. I første afdeling kunne der rides i LA2, MB1 eller MA1, og da det er lettere at opnå f.eks. 70% i LA2 end i MA1, bliver resultaterne i MB1 ganget op med 1,025 og i MA2 med 1,050. 

Første afdeling med i alt 21 deltagende elever, som var det højeste antal i mange år, blev vundet af Ditte Stærk Just, der er 5. års elev i Grindsted Rideklub ved Ole Hummelshøj (MA1). Nr. 2 blev Tania M. Joensen, 6. års elev i Aarhus Rideklub hos Hans Jørgen Nørgaard (MA1), nr. 3 Camilla Lærke Stubberup, 4. års elev i Kolding Rideklub hos Finn K. Hansen (MB1), nr. 4 Laura K. Thorup (LA2), 5. års elev i Kolding Rideklub.

I 2. afdeling blev der redet LA4, MB2 og MA2. Alle de deltagende elever viste rigtig god ridning, og efter 2. afdeling, hvor der var stor spænding om udfaldet, blev det Camilla Lærke Stubberup (MB2), der løb med den samlede sejr med i alt 71,468% og titlen Uofficiel Danmarksmester for beriderelever i dressur. Nr. 2 blev Ditte Stærk Just (MA2) med 70,727%, nr. 3 Jacqueline Dupont (MB2) med 69,964, og nr. 4 blev Laura Kristine Thorup (LA2) med 69,885%.

Alle dressurresultaterne kan ses her. 


(Nanna Josephine Grovn og AB’s Quick and Careful - Foto: Ridehesten)

Spænding til det sidste i springningen

Mesterskabet i springning har også undergået i en forandring. Tidligere blev mesterskabet nemlig afviklet over 2 omgange med en 1. afdeling i LA** metode A og en 2. afdeling i LA** metode B12, men nu bliver begge afdelinger afviklet i 115 cm metode S2, altså en stilspringning.

Efter 1. afdeling var det Adam Sparlund Olesen, 4. års elev i Rom Rideklub hos Bjarne Mark, der førte med stilkarakteren 8,3. Nr. 2 med stilkarakteren 8,2 blev Nanna Josephine Grovn, 6. års elev i Billund Sportsrideklub hos Allan Blomgren, og nr. 3. med 8,1 blev 5. års elev Ann Katrine Kejser Rasmussen, Sportsrideklubben Aalborg hos Nikolai Kowalski. På en delt 4. plads med 8,0 point kom 4. års elev Camilla Lærke Stubberup, Kolding Rideklub hos Finn K. Hansen, og 4. års elev Caroline Hansen, Skive Rideklub hos Louise Christensen. Alle placerede ryttere red uden nedslag på banen.

Efter 2. afdeling blev der dog byttet lidt rundt på placeringerne, og den samlede vinder og Uofficielle Danmarksmester for beriderelever i springning blev dermed Nanna Josephine Grovn med i alt 16,8 point. Nr. 2 blev Caroline Hansen med i alt 15,8 point, og var begge uden fradrag på banen. Nr. 3. blev Camilla Lærke Stubberup med i alt 15,6 point, og placeret som nr. 4 blev Adam Sparlund Olesen med i alt 15,5 point. Begge disse havde fradrag for nedslag.

Alle springresultaterne kan ses her.

 

Stort tillykke til vinderne!


29-08-2019
 
 
    

Dansk Ride Forbund
Brøndby Stadion 20
DK-2605 Brøndby 
Tlf. 4326 28 28
           

Man-tors: 8:00-16:00
Fre: 8:00-14:00
Personlige henvendelser kun efter forudgående aftale
info@rideforbund.dk
Find medarbejder

DRF Go!
Equipe
Privatlivspolitik
RSS                    

 

Samarbejdspartnere: Team Danmark
Protetor

Sponsorer:                                                                                                                          -