Har du en unghest, skal du måske ride med ved årets championater

af  Susie Juhl
Bestemmelserne for Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste er nu online. Der afvikles fem kvalifikationsstævner i spring og seks kvalifikationsstævner i dressur i perioden medio juni – medio september. De bedste mødes til det flotte finalestævnet på Blue Hors i uge 41.

Hvad er Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste?
Championater er en særlig konkurrence for unge heste. Hestene konkurrerer indenfor årgange – 4, 5, 6 og 7-års og bedømmes på deres kvalitet. Der gives karakterer mellem 0-10 med decimaler. I springning gives der en samlet karakter, mens der i dressur gives for henholdsvis trav, skridt, galop, ridelighed og kapacitet. Hestene, der efter kvalifikationsstævnerne har de højeste scorer, mødes i finalen, der afvikles i de skønne rammer på Blue Hors ved Randbøl i uge 42.

Hvad skal du være opmærksom på?
Deltagelse i licens kræver først og fremmest rytterlicens samt konkurrenceregistrering.
Derudover skal du som dressurrytter orientere dig om programmet, der skal gennemrides. Skal du ride 4-års dressur, er der fortsat oplæser på – vær opmærksom på at oplæsning alene foregår alene på dansk, og at det forventes, at du som rytter kender programmet hjemmefra.

Bestemmelser dressur

Kvalifikationer - dressur