Nyttig info om smitsomme sygdomme

af  Rikke Højgaard
Udendørs stævnesæsonen er for alvor ved at komme i gang, og vi glæder os til masser af stævneaktivitet i det fri i de lyse timer. Når heste samles fra forskellige stalde, øges risikoen for spredning af smitsomme sygdomme, og her har vi alle et ansvar for at sikre, at vores heste forbliver sunde og raske.

Derfor er det vigtigt, at stævnearrangører er særligt opmærksomme på deres egne heste op mod et stævne – er der symptomer på sygdom, og skal der evt. tages temperatur for at overvåge, om der er feber? På samme måde har stævnerytterne også et ansvar for at være opmærksomme på evt. symptomer hos både deres egne heste og de andre heste i hesteholdet. Hvis der er mistanke om sygdom, er det vigtigt, at I ikke tager afsted til stævnepladsen.

Ved mistanke om sygdom eller tvivl, skal I altid kontakte jeres dyrlæge, som kan vurdere situationen.

Vi har alle et ansvar for vores hestes sundhed – rigtig god stævnesæson til alle!

Se mere om håndteringen af smitsomme sygdomme her

02-05-2018