Dressurrytterne kæmper for finaleplads til Danmark

af  Anne Marie Krüger Rasmussen
Det blev til en fin dansk indsats, da første halvdel af holdkonkurrencen i dressur ved OL blev redet i dag i Rio. Agnete Kirk Thinggaard og Anders Dahl var på banen for Danmark, og deres resultater betyder, at Danmark ligger på en foreløbig 6. plads i holdkonkurrencen. I morgen afvikles anden halvdel af holdkonkurrencen, og her skal Cathrine Dufour og Anna Kasprzak repræsenterer de danske farver. Ikke uventet har favoritterne fra Tyskland taget føringen foran Holland og England.

Agnete Kirk Thinggaard og Jojo Az (Ridehesten).

Alt kan ske
60 ryttere fra elleve forskellige nationer kæmper om medaljer ved dette spændende OL i dressur i Rio. I dag var de første 30 ekvipager på banen i holdkonkurrencen, der bliver redet i en Grand Prix, og i morgen, torsdag, rider de resterende 30 ekvipager. De to OL-debutanter Agnete Kirk Thinggaard og Anders Dahl fik sammenlagt 71,064%, hvilket altså placerer Danmark på en foreløbig 6. plads. Det er de seks bedste hold, der går videre til holdfinalen, som rides i en Grand Prix Special på fredag. Alt kan dog ske i anden halvdel af holdkonkurrencen, som rides i morgen fra kl. 15.00 dansk tid, og her har Cathrine Dufour starttid kl. 16.36, mens Anna Kasprzak rider kl. 19.57.

Flot indsats lover godt for fremtiden
Anders Dahl lagde ud som første dansker på det Olympic Stadion i Rio. Selten HW, som er en elastisk højtstillet hest, viste sig i en flot form, og der var mange fine højdepunkter i programmet. Især blev det til flotte øgninger og traversader i travprogrammet. Desværre indsneg der sig lidt fejl i piaffen, men Selten har kun gået Grand Prix klasser siden maj 2016, så parret gjorde en flot indsats og viste meget lovende takter for fremtiden. De syv dommerne gav følgende point: 69.700%, 71.200%, 68.500%, 70.000, 69.600%, 69.800% og 70.500% - hvilket betød et samlet resultat på 69,900%.

”Generelt er jeg fint tilfreds. Selten arbejdede godt, og jeg syntes, at vi havde en god tur. Desværre trykkede han sig lidt i den første piaff, da vi red mod tribunen, og derfor tog vi det meget roligt i den anden piaff, hvilket kostede os lidt i point. Hesten er meget grøn i denne sammenhæng, så jeg er rigtig fint tilfreds med ham, og så er det jo bare helt fantastisk at være til OL,” sagde Anders Dahl efterfølgende.

Anders Dahl og Selten HW (Ridehesten).

Agnete og Jojo bedste danske ekvipage
Anden danske rytter, der var til start i dagens Grand Prix, var Agnete Kirk Thinggaard på Jojo Az. Parret viste et meget harmonisk program, med en flot piaff på stedet og rigtig flotte serier. Jojo var klar til opgaven og gik i en ubesværet og let holdning og gjorde sit bedste fra start til slut. Det blev til 72.100%, 73.600%, 72.600%, 73.900%, 71.200%, 70.500% og 71.700% fra de syv dommere, hvilket betød en samlet karakter på 72,229%. Individuelt blev parret placeret som nr. 9 ud af de 30 ekvipager, hvilket bestemt er et flot resultat i OL sammenhæng.

”Jeg er simpelthen så glad og lettet, og jeg synes, at det gik godt. At deltage ved OL har altid været en drøm for mig, så jeg er helt rørt nu,” sagde en meget glad Agnete Kirk Thinggaard efter sit ridt.

Holdplacering efter 1. halvdel af Grand Prix
1. Tyskland 79,157%
2. Holland 75,271%
3. England 74,921%
4. USA 73,957%
5. Sverige 73,357%
6. Danmark 71,064%

Kamp om både hold- og individuelle medaljer
Som nævnt er det de seks bedste hold der går videre til finalen på fredag, og her findes holdenes samlede resultat ved at lægge holdets tre bedste resultater fra Grand Prix sammen med de tre bedste resultater fra Grand Prix Special. Ud over de seks bedste hold, går også de 8 bedste individuelle ekvipager fra Grand Prix videre til Grand Prix Special. Disse ryttere har altså stadig en chance for at kvalificere sig til den individuelle finale, selv om deres hold ikke er med videre. De 18 bedste ekvipager fra Grand Prix Special opnår adgang til den individuelle finale, der rides mandag d. 15. august i en Grand Prix Kür (freestyle til musik).

Målsætningerne for det danske dressurhold er en top 6 placering i holdkonkurrencen ved OL (top 8 vil være acceptabelt) og to ekvipager i den individuelle finale.

OL i Rio 2016

Start- og resultatlister

10-08-2016

Tlf. 4326 28 28