Dansk dressurlandshold til Rio

af  Rikke Højgaard
Søndag var sidste chance for at opnå individuel kvalifikation til dressur ved OL i Rio, og der har været spænding til det sidste, om vi skal have et dressurlandshold med til Brasilien. Nu er regnskabet gjort op, og svaret er klart: Ja - vi skal have et dressurlandshold på fire ekvipager med til OL!

Anna Kasprzak og Donnperignon, OL 2012 (Roland Thunholm)

Lang vej til Rio
Det kunne have været afgjort allerede i august 2015. Her var den direkte holdkvalifikation nemlig i spil ved EM i Aachen, og målet var da også, at kvalifikationen skulle i hus allerede her. Desværre blev Danmarksmester Anna Kasprzak ved et uheld sparket i brystet af sin hest Donnperignon ved den indledende dyrlægekontrol, og uheldet medførte skader på ribben og brystben. Det forhindrede dog ikke Anna i at mande sig op, og sammen med Donnperignon leverede hun de højeste danske procenter ved EM. Hendes skade satte dog desværre også spor på resten af holdet, og da ingen af vores fire ryttere red op til deres normale niveau, sluttede vi på en meget skuffende 8. plads - kun 0,685 % fra den direkte OL-kvalifikation.

Derfor skulle de danske ekvipager frem til 6. marts 2016 ride for individuelle kvalifikationer til Danmark, og der skulle min. tre kvalifikationer til, for at Danmark kan deltage i holdkonkurrencen i Rio. Og det lykkedes!

Ifølge den officielle optælling fra det internationale rideforbund FEI har Anna Kasprzak og Donnperignon, Mikala Münter Gundersen og My Lady, Agnete Kirk Thinggaard og Jojo Az og Lars Petersen og Mariett opnået at ride en individuel kvalifikation i hus.

”Det er så fantastisk dejligt, at det lykkedes os at få de fire kvalifikationspladser. Det betyder, at vi kan rejse til Rio med fuldt hold, og det giver os den sikkerhed, at vi har råd til et uheldigt ridt, da det er de tre bedste resultater, der tæller i holdkonkurrencen. Det er bare så fantastisk, og stor ros til vores ryttere og deres heste for deres flotte præstationer i kvalifikationskapløbet”, siger Kimi Nielsen, elite- og talentchef i dressur.

”Det er fantastisk flot, at vi bliver repræsenteret ved OL i Rio med hele fire dressurryttere og dermed er bedre stillet ved en skade eller et uheldigt resultat. De danske ryttere har en tradition for at blande sig i verdenstoppen kulminerende med bronzemedaljen i 2008, og jeg håber at vores ryttere fortsætter de gode takter i Rio”, siger Morten Rodwitt, chef de mission for det danske OL-hold i Rio.

De fire kvalifikationspladser er tildelt Danmark, og det er derfor ikke nødvendigvis de fire ekvipager, der har opnået kvalifikationerne, som skal til Rio. Det er landstræner Rudolf Zeilinger, der skal udtage ekvipagerne, og de danske ryttere har nu frem til sommeren til at vise landstræneren, at det netop er dem, der skal udtages. Den endelige udtagelse finder sted 16. juli.

Målsætningerne er en top 6 placering i holdkonkurrencen ved OL (top 8 vil være acceptabelt) og to i den individuelle finale. 

OL i Rio 2016 

10-03-2016
 
 
    

Dansk Ride Forbund
Brøndby Stadion 20
DK-2605 Brøndby 
Tlf. 4326 28 28
           

Man-tors: 8:00-16:00
Fre: 8:00-14:00
Personlige henvendelser kun efter forudgående aftale
info@rideforbund.dk
Find medarbejder

DRF Go!
Equipe
Privatlivspolitik
RSS                    

 

Samarbejdspartnere: Team Danmark
Protetor

Sponsorer:                                                                                                                          -