Græs – et skønt springunderlag

af  Rikke Højgaard
Selvom antallet af græsbaner er for nedadgående, er der heldigvis mange gode grønne baner i Danmark. En af de mest kendte er Sportsrideklubbens bane i Bernstorffsparken, og for et år siden anlagde Bækgaarden en flot ny græsbane. Stevnstrup Rideklub har også en lang tradition for at afholde stævner på græs, og den 9. – 12. juli er det DRF-mesterskaberne for children og ponyryttere, der skal afgøres på græstæppet.

Stevnstrup byder på grønt mesterskabsunderlag
Græsbanen i Stevnstrup rummer alle de ting, som en græsbane til ridebanespringning skal: Lidt let kuperet terræn, store træer og mulighed for publikum for at komme helt tæt på og se de spændende konkurrencer. Klubben byder også på en rigtig god fiberbund til opvarmningen, der ligger tæt på konkurrencebanen. Som springrytter Kim Kristensen siger:

"Græsbanen i Stevnstrup er en af de absolut bedste, jeg har redet på, og jeg er kommet der i 22 år. Jeg glæder mig til Stevnstrup 2015.”

Græs – et populært underlag
Rigtig mange topryttere – nationale såvel som internationale – ynder at ride på græs, da det giver en ganske speciel fornemmelse, hvor man udfordres med niveauforskelle, op ad bakke og modsat. Ens for alle græsbaner er, at heste springer rigtig godt på en god græsbane. Græsbaner kan modstå det danske vejr på niveau med de fleste sandbaner, og græsbanen giver hesten et godt spring og fornemmelsen af stå fast - parametre som giver mulighed for god sport. Det mest irriterende ved at ride på græs er vel det at skulle stå og skrue mordax på og af.

Internationale græsbaner
Nogle af verdens største hestesportsbegivenheder i springning afvikles på græsbaner, hvilket bekræfter, at græs er et godt underlag for springstævner. Det drejer sig bl.a. om CSIO5* i Aachen, CSIO5* i Dublin, CSIO5* i St. Gallen, CSIO5* i Hickstead, CSIO5* i Falsterbo, CSIO5* Lummen, CSIOP i Fontaine Bleau, og CSIO’erne i Arezzo og Odense.

22-05-2015
 
 
    

Dansk Ride Forbund
Brøndby Stadion 20
DK-2605 Brøndby
CVR: 10882915           

Man-tors: 8:00-16:00
Fre: 8:00-14:00
Tlf: 4326 2828
info@rideforbund.dk
Find medarbejder

DRF Go!
Equipe
Privatlivspolitik
RSS                    

 

Samarbejdspartnere: Team Danmark
Protetor