Er Træner 1 uddannelsen noget for dig?

af  Helen Munksø
Træner 1 uddannelsen henvender sig til ryttere og undervisere, der brænder for trænergerningen, og som ønsker kompetencegivende uddannelse til primært at undervise klubbens elevskoleryttere. Så hvis du brænder for at undervise, eller jeres klub ønsker at tilbyde elevskolens ryttere en spændende og varieret undervisning, så er det nu I skal af sted på uddannelse – tilmeldingen er åben.

Relevante fag og dygtige undervisere

På Træner 1 uddannelsen har vi en stab af dedikerede undervisere som er klar til at klæde de studerende på med viden, redskaber og øvelser. Der undervises i fagene; rideteori og træningsplanlægning, Alders Relateret Træning (ATK), sikkerhed og førstehjælp, pædagogik, leg og læring, trænerrollen, motivation, fysiologi og træningslære, hestevelfærd og etik, undervisningslære, rideklub og miljø samt mentaltræning.

Tidligere kursister siger fælgende om Træner 1 uddannelsen:

På Træner 1 uddannelsen fik jeg redskaber til, hvordan jeg kan skabe en positiv forandring i elevskolen. Jeg fik en masse input til nye lege og aktiviteter, der gør, at jeg nu langt bedre kan variere min undervisning og lave den alderssvarende for de børn og unge, som jeg underviser.

På Træner 1-uddannelsen fik jeg praktiske redskaber, der gør mig bedre i stand til at træne og analysere mine egne rytteres opstilling og balance. Selvom jeg kunne rideteorien nogenlunde i forvejen, fik jeg flere aha-oplevelser og var glad for at sparre og udveksle erfaringer med de andre kursister på holdet.

Læs mere om Træner 1 og 2 uddannelserne og de erfaringer, der hidtil har været på side 6 i DRF Spot nr. 3/maj.

Optagelseskrav

For at blive optaget på Træner 1 uddannelsen skal du:

- Minimum være 16 år og medlem af en klub under Dansk Ride Forbund.

- Have ridefærdigheder på L-niveau.

- Have givet og modtaget minimum 40 undervisningstimer i en rideklub.

Pris og tilmelding

Der er åbnet for tilmelding til Træner 1 uddannelsen på DRF Go! I 2015 bliver uddannelsen udbudt tre gange – en gang på Sjælland, og to gange i Midtjylland.
Prisen er 6.000 kr. for et helt uddannelsesforløb bestående af tre weekendmoduler inkl. ophold og forplejning. Tilmelding og betaling foregår på DRF Go!

Yderligere info

Dansk Ride Forbund – Udviklingskonsulent Helen Munksø E-mail: hmu@rideforbund.dk - direkte telefon 43 26 28 25.

03-12-2014